Назад

Обладнання для HoReCa, ресторанів, барів, кав'ярень.

Для тих, хто веде бізнес в сфері HoReCa відомо, що успіх закладу залежить від багатьох факторів, в тому числі - і від встановленого обладнання. Підбираючи оснащення для бару, кафе чи ресторану слід враховувати безліч його особливостей, щоб в кінцевому підсумку зробити правильний вибір.

 

Види обладнання для ресторанів

Сучасні заклади комплектуються обладнанням, яке здатне повноцінно задовольнити всі потреби в кожній зі сфер. Технології постійно розвиваються і удосконалюються, пропонуючи споживачам все нові варіації оснащення.

У ресторанах і кафе, як правило, кілька зон і їх наповнення поділяють за місцем використання на:

  • Кухонне обладнання
  • Меблі
  • Обладнання для терас
  • Барне обладнання

Також, до цієї категорії відноситься посуд і аксесуари, які, безсумнівно, грають важливу роль як для зручності роботи персоналу на кухні, так і посуд і столові прилади для самих відвідувачів.

Підбір обладнання починається з вивчення асортименту, представленого на сучасному ринку. Видів барного обладнання, кухонного обладнання, обладнання для терас, меблів чимало. Для кожної зони ресторану або кафе, піцерії, кондитерської, коктейльної бару або пивного пабу необхідно підібрати свій, оптимальний варіант обладнання та аксесуарів.

Обладнання для HoReCa сегмента можна розділити на такі види:

  1. Теплове

Призначено для приготування їжі. Воно розміщується на кухні і має бути надійним, зручним у використанні і мати хороший функціонал. Саме від цього обладнання залежать смакові характеристики і дотримання технології приготування страв. Теплове обладнання включає плити, грилі, котли, печі, жарочні поверхні, обладнання для розігріву. Для кожної сфери його підбирають за певними характеристиками і параметрами, але без нього неможливо уявити жодну кухню сучасного закладу.

  1. Холодильне

Покликане продовжувати термін зберігання продуктів. Саме свіжі інгредієнти - важлива умова будь-якої страви. Тут використовують холодильники, холодильні та морозильні камери, холодильні столи. Для барів актуальні Пивоохолоджувателі, холодильні шафи для напоїв, льодогенератори, міні-бари, в кафе використовують фрізери для морозива і сокоохолоджувачі. Холодильне обладнання - то, без чого складно уявити будь-який сучасний заклад HoReCa. Холодильне обладнання необхідно для збереження продуктів і напоїв а також для дотримання технології приготування та подачі клієнтам продуктів і напоїв.

  1. Нейтральне

До нього відноситься обладнання, яке несе допоміжне призначення, при цьому є обов'язковим в кафе, ресторані або барі. До цього обладнання відносяться полки, прилавки, барні стійки, стелажі, виробничі столи, конструкції для посуду та його миття. Все є частиною загального процесу приготування, презентації та подачі, який повинен бути безперервним і зручним для всього персоналу. Також, до цієї категорії варто віднести столи і стільці для ресторанів і барів, обладнання для облаштування літніх терас таке як парасольки, маркізи, перголи, декоративні огорожі і багато іншого.

  1. Електромеханічне

Список буде неповним без пристроїв, які роблять роботу простіше і швидше. Комбайни, м'ясорубки, тісторозкатки, тістоміси, слайсери, овочерізки, міксери, блендери - далеко не весь перелік електромеханічного кухонного обладнання. Кожен вид обладнання необхідний для швидкої і ефективної обробки продуктів, без якої вже просто не обійтися.

 

Крім визначення виду обладнання, необхідно врахувати напрямок застосування. Його, так само як і видів, існує велика різноманітність.

 

Застосування обладнання HoReCa

Широкий асортимент видів закономірно передбачає і різноманітність в сферах його застосування.

Виділяють обладнання для:

  • Приготування їжі та напоїв
  • Зберігання продуктів
  • Обслуговування клієнтів
  • Декорації та інтер'єру

У кожному з напрямків може бути десятки різних найменувань обладнання. Все залежить від розмірів приміщення, напрямків роботи закладу, асортименту, рівня та інших особливостей.

За класифікацією застосування поділяють на:

  • вбудоване

До нього відносяться всі елементи, які інтегровані в приміщення і не припускають переміщення. Це частіше за все технологічне оснащення, що встановлюється на початку оформлення - освітлення, елементи інтер'єру, стійки та інші вбудовані меблі та комплектуючі.

  • стаціонарне

Має на увазі визначене місце розміщення, але при необхідності його можна змінити без особливих змін в загальній структурі інтер'єру. Це, як правило, елементи інтер'єру та дизайну, а також холодильники, плити, столи та інші варіанти, які можна переміщувати без особливих проблем.

  • приставне

Знаходиться по периметру або в іншому зручному місці приміщення. Це меблі, кухонна техніка, інші елементи інтер'єру. Їх зручно переміщати, міняти місцями без шкоди простору.

  • мобільне

Так само як всі, що знаходиться в постійному русі - посуд, стільці, мобільне освітлення, тощо. Виступає важливою частиною загального простору, при цьому, його переміщення відбувається постійно і не впливає на структуру приміщення або його дизайн в цілому.

Не варто забувати і про такий важливий момент, як особливості самого закладу, який планується укомплектувати. Тут важливо врахувати 2 аспекти:

    1. розміри закладу

Застосування обладнання буде залежати від площі залів, їх кількості, простору кухні і підсобних приміщень.

    1. формат

Яким буде об'єкт - ресторан, кафе, бар, бістро чи кав'ярня. Від цього також залежить вид і застосування обладнання, яке буде встановлено.

Підбираючи обладнання, слід враховувати відповідність своєму застосуванню, тим більше, що вибрати сьогодні є з чого. Щоб не помилитися, перед покупкою потрібно звернути увагу і на ключові характеристики. Вони вкажуть, наскільки обраний елемент обладнання буде відповідати запиту.

 

Товари, які можуть Вас зацікавити

Ключові характеристики

При виборі комплектації закладу, слід звернути увагу на такі ключові параметри:

  • надійність

Одна з важливих характеристик. Виробники вказують параметри, за якими можна визначити, наскільки надійна і довговічна їх продукція. Звертайте увагу на терміни експлуатації, матеріали. Не зайвими будуть і відгуки тих, хто вже користувався даним типом техніки і зробив висновки на підставі особистого досвіду.

  • функціонал

Важливий аргумент при виборі. Чим більше завдань може виконати обладнання без втрат в швидкості і якості, тим краще. При цьому, важливо, щоб функціонал не йшов на шкоду якості. Дотримуючись оптимального співвідношення, вибір буде ефективним.

  • вартість

Ціна продукту грає важливу роль, оскільки даний сегмент придбань апріорі коштує не мало. Співвідношення ціна-якість - важливий фактор, який визначає розумність ціни за певний набір споживчих властивостей. Саме знання і досвід в цій справі дозволяють вивести оптимальне співвідношення ціна-якість.

  • енергоспоживання

Стосується електрообладнання, якого в закладах досить багато. При одночасній роботі показники споживання електрики і витрат на неї стають більш, ніж актуальними.

Самостійно знати всі особливості і зважити кожну з них буває досить складно. Таке придбання вимагає серйозних витрат і помилок допускати краще не варто. Оптимальним рішенням буде звернутися до фахівців, які знають всі «підводні камені», вміють підбирати і можуть порадити краще, грунтуючись на параметрах запиту клієнта.

 

Чому у нас

Компанія OLTEBA - це багаторічний досвід підбору, поставок і установки обладнання в сфері HoReCa. Наші фахівці допоможуть у виборі обладнання для будь-якого формату закладу, від невеликих барів і кав'ярень до великих ресторанів і ресторанних комплексів.

Звертаючись до нас, покупець отримує:

  • кваліфіковану допомогу і консультацію
  • гарантію на все обладнання
  • доставку в обумовлені терміни
  • монтаж обладнання
  • подальше обслуговування

Співробітники компанії відмінно розбираються в видах обладнання, допоможуть підібрати оптимальний варіант з урахуванням розмірів закладу, його потреб і запланованого бюджету. З нами бізнес отримує оптимальні умови і комплексний підхід до вирішення завдань з облаштування закладів.

 

OLTEBA - це обладнання для ресторанів, обладнання для барів та інших закладів високої якості за доступними цінами. Ми беремо на себе всі турботи по доставці замовлення, його установки і подальшоиму обслуговуванню. При необхідності здійснюємо демонтаж старого обладнання, що спрощує це завдання для замовника. Працюємо в даному сегменті багато років і точно знаємо, що необхідно для повноцінної роботи закладів. Звертайтеся, ми відкриті для нових клієнтів і готові застосувати свій досвід і можливості в сфері Вашого бізнесу.